Velkommen til vakre Osen

Denne siden er under utvikling!!

 

Vi ønsker deg velkommen til vakre Osen.

Osen? Hvor er det kan en tenke? Osen ligger ca. en time fra både Åfjord, Namsos og Steinkjer. Noen mennesker hevder dette er tilfeldig. Vi tror ikke det!

Osen ligger langs hovedveien, riksvei 1, midt på kystlinja til Trøndelag, det midterste fylket i Norge. Slik blir det riktig å si at Osen er Norges mest sentrale kommune.

Om du er lei av trønderske myrer som suger kraften ut av beina på deg, kan du komme til Osen. Her har vi turløyper i relativt slakt turterreng med fast underlag. Her tas du lett til i høyden, til tross for at tiden hvor du pleide å jogge og faktisk så gulvet når du dusjet, er et fjernt minne. Relativt lettvint tar våre svaberg deg opp, hvorfra du kan se nord til Rørvik og sør til Stokkøya. Så, er du i dårlig form, men ønsker å gi inntrykk av noe annet på sosiale media, er dette plassen. Og er Tinder din foretrukne plattform? kan vi samtidig minne om at ordføreren vår har vigselsrett. Derfor kaller vi oss «Kjærlighetskysten»!

Liker du derimot myrer som suger kraften ut av beina på deg, må du dra et annet sted… neida, for Osen har dette også! Osen har litt av hvert, samlet innenfor et lite geografisk område! Her har vi spisesteder, badesteder i hav, elv og vann, vi har promenade langs kysten, vi har mange vakre hellere og Nord-Europas største, vi har noen av Europas beste destinasjoner for buldring og vi har kulturminner, blant mange andre ting. Vil du for eksempel prøve deg på øyhopping, tar hurtigbåten vår deg rundt på øyene.

Så kjører du fra Trondheim ei helg, mot kysten, og kjenner at du nå er litt lei av gamle perler og har lyst til å prøve noe nytt og bedre, da tar du til høyre i Åfjord. Kommer du fra Steinkjer eller Namsos, og får rekkeviddeangst over fjellet hit, kan vi love at det går over. Rekkeviddeangst er nemlig et ukjent begrep for oss. Vi har selvfølgelig rikelig med el-ladepunkter. Apropos bærekraft, Osen har flotte sandstrender - mye rimeligere og mer miljøvennlig enn å dra til Syden.

 Ta en runde her på siden vår, og se hva vi har å by på. Når du finner ut at dette er plassen for deg, ønsker vi deg hjertelig velkommen til Osen kommune!