Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Trafikkmelding: Stenging av Fylkesvei 715 Steinsdalen sør for Torsteinsengbekken

Fylkesvei 715 Steinsdalen vil på grunn av graving og nedlegging av trekkrør gjennom veien være nattestengt fra:

Mandag 06.07.2020  kl 23:00 til tirsdag 07.07.2020 kl: 05.00

Skipshallin

Klikk for stort bilde

Kilde: Årbok for Bjørnør 1993 - Seilskuta "Onega" v/Lars Nesmo

Høsten 1832 kom en russisk skonnert lastet med trelast fra Arkangelsk. Den fikk dårlig vær, og da den kom utenfor Bjørnørkysten ble det riktig galt, for her var det full vestlig storm med snøkaver. Det ble forsøkt å krysse, men da det på den tiden ikke var noen fyrbelysning og en bare hadde kompasset å rette seg etter, var det meget vanskelig å vite hvor en var.

På en inngående baut kom skonnerten for langt inn, og seilte seg rett opp i et grunnbrått. Skuta fikk stygg medfart og brakk i to.

På akterskipet var skipperen, kona og barnet deres og likeså en del av mannskapet. Denne delen av skuta kom i drift - da den flaut på trelasten, og tørnet til slutt mot et skjær som ligger i sundet mellom Inderøyværet og Ytterøyværet.

Mannskapet laget seg en flåte av trelasten og gikk over på denne. Kahytta var slått løst fra vraket og ble slengt opp på et skjær som senere fikk navnet "Kahyttskjæret". Her var skipperen, kona og barnet. Kona ville ikke bli med flåten og det ble derfor til at hun, mannen, barnet og et par til ble igjen på skjæret.

Flåten drev med vinden inn sundet og tok til land på vestsia av Indre Skjærvø. Folka kom seg i land og overnattet i et berghol som siden fikk navnet "Skipshallin".

Om morgenen kom de seg igjen ombord i flåten, for om natta hadde de sett lys på innlandet, og tenkte nå å komme seg innover dit. Da flåten var kommet et stykke innover fjorden, fikk folket på Indre Skjærvø se den. De rodde ut og fikk berget folka på land.

Senere ble mannskapet rodd sørover til lensmannen som tok seg av dem. På Ytre Skjærvø bodde den tiden en mann ved navn Henrik Svendsen. Han kom om morgenen roende utover Værøysundet og fikk se skipperen og de andre på skjæret og tok dem med til lands. Men kona og barnet var blitt borte om natta. Havbåra hadde tatt dem og ingen av dem ble funnet...