Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Trafikkmelding: Stenging av Fylkesvei 715 Steinsdalen sør for Torsteinsengbekken

Fylkesvei 715 Steinsdalen vil på grunn av graving og nedlegging av trekkrør gjennom veien være nattestengt fra:

Mandag 06.07.2020  kl 23:00 til tirsdag 07.07.2020 kl: 05.00

Olvatnet

 

Kilde: Bjørnørfolket av Sigurd Brattgjerd, bind 2.

"Etter sikre tradisjonsberetninger skal det ha bodd folk i Olvatnet før Jonas Nilsen Stärk kom dit. De skal ha bodd på en rabb ovafor Sjøbukta.

Kjennskapet til seinere bosetting i Olvatnet har vi ikke bare fra usikre beretninger, men fra mange avskrifter av kontrakter og avtaler gjennom tidene. Av festeseddelen som Jonas fikk i 1843, går det fram at en Johan Ledal hadde vært i Olvatnet tidligere.

I tradisjonsfortellinger blir Jonas kalt "Olvassjamten". Det er nedskrevet mange fortellinger om Jonas. Han er født omkring 1800 på en plass i Jämtland som heter Stärch. Han kom til Norge omkring 1840 og tok arbeid ved Åsnes glassverk på Namdalseid. I 1843 fikk han festeseddel på plassen og flytta til Olvatnet. Jonas var meget sterk, og han bar med seg kvernsteiner fra Åsnes og utover til Olvatnet. Han satte opp kvern, og en må derfor gå ut  fra at han dyrka korn og at dette vart modent så det kunne males. Olvatnet ligger 196 meter over havet, og det er nærmere 50 meter lavere enn Elgsjøen, og fortellinger fra Elgsjøen går ut på at de fikk modent korn..."