Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Folkehelse og Friskliv

Osen kommune ønsker å tilrettelegge for god folkehelse for innbyggerne i Osen.  Her følger handlingsplan for folkehelsearbeidet i 2018, og litt informasjon om folkehelse generelt.

HANDLINGSPLAN FOLKEHELSE 2018:

Gjennomføre Ungdata-undersøkelse: spørreundersøkelse til elever på ungdomsskolen våren 2018. Ut fra dette vurdere aktuelle tiltak for barn og unge. Mer informasjon om Ungdata her: http://ungdata.no/

Psykologisk førstehjelpsskrin/Grønne tanker, glade barn: Målet med prosjektet er å gi barn og unge verktøy for bedre psykisk helse og mestring. Startet i 2017, fortsetter i 2018.

Stimulere til fysisk aktivitet gjennom turgåing

Møteserie 2018: Åpne møter for innbyggerne som opplyser og utfordrer, om aktuelle folkehelsetema.

Kultur i eldreomsorgen: Kurse ansatte i bruk av musikk som terapi

Kulturer møtes: «Fra ungdommens hus til folkets hus». Bruke ungdommens hus som arena for språkcafe, leksehjelp, og gjerne også andre aktiviteter.

 

Bakgrunn for folkehelsearbeidet:

"Folkehelse" betyr befolkningens helsetilstand og hvordan helsa fordeler seg i befolkningen.

Kommunen skal sørge for å ha oversikt over helsetilstanden til innbyggerne, og hva som kan påvirke denne, og lager egne oversiktsdokumenter over utfordringene for helse og levekår i Osen. Siste oversikt/utfordringsbilde finner du i høyremenyen. Der finner du også handlingsplan for folkehelse.

"Folkehelsearbeid" er samfunnets innsats for å påvirke det som:

  • direkte eller indirekte fremmer trivselen og helsa i befolkningen,
  • forebygger psykisk og somatisk sykdom,
  • beskytter mot helsetrusler,
  • samt arbeid for en jevnere fordeling av faktorene som påvirker helsa i befolkningen.

Folkehelseinstituttet utarbeider årlige Folkehelsebilder for landets kommuner og fylkeskommuner.

Folkehelsearbeidet i Osen kommune er organisert i en tverrfaglig folkehelsegruppe, hvor alle sektorene i kommunen er med. Har du innspill til folkehelsearbeidet i kommunen, ta gjerne kontakt med oss.  

Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer om du ønsker å få hjelp fra oss for å finne informasjonen du leter etter.