Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Matteuke på skolen!

I de siste årene har vi på Seter skole hatt ei alternativ skoleuke. I år blir denne uka uke 7, og fokuset vårt blir på matematikkfaget og regning i alle fag.

Målet for uka er først og fremst å drive «undersøkende matematikkundervisning». Denne formen for undervisning skiller seg ut fra den tradisjonelle matematikkundervisningen: Den typiske tradisjonelle, lærebokstyrte undervisningsformen er en time der læreren introduserer dagens tema, viser eksempler på tavla og deretter ber elevene om å løse oppgavene som står i boka. En undersøkende matematikkundervisning vil si at læreren presenterer en ny og kognitivt krevende oppgave eller aktivitet for elevene. Deretter får elevene god til å jobbe med denne aktiviteten. Læreren observerer arbeidet deres og kan oppmuntre dem til å finne nye løsninger eller til å beskrive hvordan de tenker.

 

I matematikkuka vil elevene få mange praktiske oppgaver, det blir mange samarbeidsoppgaver, og oppgavene skal løses både inne i klasserommene, ute på skolegården og ute på tur.

Fant du det du lette etter? Skriv inn ditt telefonnummer eller din e-postadresse så skal vi prøve å hjelpe deg.