Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Jakt, fiske og friluftsliv

Osen har rikelig med plass. Her kan en gå i fjell og skog i dagevis uten å møte folk, om en da ikke skulle treffe på andre turgåere, jegere eller fiskere som frister lykken i naturens eget spiskammer. Kommunen har rikelig med snaufjell og fiskevatn, skogsområder og dalfører med elver og bekkefar. Disse områdene ligger både på statlig og private områder. (Kilde: Briefing Fosen - https://briefingfosen.no/kommune/osen/)

Enkelte områder er tilrettelagt for hyttebygging, men for det meste oppleves naturen nærmest som urørt. Merka turstier gjør det enkelt for ukjente å ta seg fram til bestemte turmål.
Steinsdalselva er naturlig laks- og sjøørretførende i 3,5 km opp til Nordmelandfossen. Det er bygd laksetrapper i Nordmelandfossen, Åseggfossen (9,5 km) og Moengfossen (11 km), slik at det i dag er totalt over 17 km laks- og sjøørretførende strekning. Steinsdalen med Steinsdalselva har stor tiltrekningskraft på laksefiskere fra inn- og utland. Når forholda ligger til rette, står både fiskere og redskaper tett under Nordmelandsfossen. Langs elva er det bygd gapahuker og toaletter over 12 km lakseførende strekning.

For den som foretrekker sjøen som tumleplass, er det også mulig å seile sin egen sjø, enten det er med motorisert farkost eller om en tar årene fatt. Stille viker, trange sund og åpne havstykker gir utfordringer etter behov. Og havet skifter ham raskt her i nabolaget til Folla. Frådende vannmasser kan på kort tid forvandles til et speil, som var det hamra i gull. Lunefullt er havet, det gir og tar. Fremdeles kan det gi rikt utbytte for den som fisker, og ubeskrivelige opplevelser for den som er ute etter det, både over og under havflata. En utrolig flott tareskog er et eldorado for dykkere, og fortsatt gjemmer havet utafor Osen skipsvrak som ingen har besøkt. 

(Kilde: Briefing Fosen - https://briefingfosen.no/kommune/osen/)

 

Se mer informasjon på Briefing Fosen sine hjemmesider