INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

TV-aksjonen 2021 - søndag 24. oktober

Klikk for stort bilde Film om årets aksjon.

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap , og har fått navnet "Barn, ikke brud".

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen fremtid, og vie seg til livet.

Konsekvensene av barneekteskap er store, ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid. Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp.

Klikk for stort bildeProblemene er størst i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. I enkelte av disse landene er det opptil 80% av jentene som blir giftet bort før de har fylt 18 år. Her kan du lese mer om årets TV-aksjon.

Her i Osen har vi i år valgt å ikke foreta en dør til dør-aksjon i hele kommunen. Det vil imidlertid være mulig å gi fysisk på Coop Marked Osen, Auton, Nærbutikken, Sandviksberget, og butikken på Seter lørdag 23. oktober. Her vil "bøssebærere" bli å finne hele dagen under åpningstiden. På Skjærvøya håper vi å få på plass en ordning med dør til dør-innsamling.

Ellers kan du benytte Vippsnr 2133, bankkontonr. 8380.08.09005 eller du kan gi 300 kroner ved å sende sms til 2133 (skriv TVA i meldinga). Alle bidrag vil bli godskrevet giverens bostedskommune.

Lag/foreninger og næringsliv kan gi sitt bidrag ved å gå inn på giverstafett.no. På denne siden får du også oversikt over hva som er kommet inn av midler, både i egen kommune og i resten av landet.

Har du spørsmål omkring den lokale gjennomføringa av aksjonen her i Osen, kan du ta kontakt med Egil Arve Johannessen (leder), Solvår Johansen, Torill Aspaas eller Sissel T. Mikalsen.

Bli med å støtt Plans arbeid med å bekjempe barneekteskap!