Strandløver søkes!

Klikk for stort bildeI sommer blir det liv og røre på hver en holme og strand langs hele kysten. Det er bra, for nå har det hopet seg opp med søppel, og vi trenger å få alle landets strandløver til å ta i et tak og rydde.

Strandløver er tema for en sommerkampanje på sosiale medier. Målet er å få så mange som mulig til å rydde litt der de er på ferie eller i sitt nærområde i sommer. De store ryddeaksjonene venter vi med, men hvis mange rydder litt sammen med familie og venner, vil det hjelpe. Bli med, du også!

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

Den nye appen til "Hold norge rent", Rydde, blir avgjørende for å få mange til å rydde, og like mange til å registrere sine funn. De ønsker å få registrert alt som ryddes og bli varslet om hvor det er søppel som krever rydding av profesjonelle med tungt utstyr.

Du som erfaren rydder kan hjelpe "Hold norge rent" til å få folk til å laste ned appen. Neste gang du skal arrangere en ryddeaksjon, kan du bruke appen til å kommunisere med dem; få dem med på aksjonen, avtale tid og sted osv. Takk for at du bidrar!.

Rydde, på nett og mobil, er det nye nasjonale verktøyet for gjennomføring av ryddeaksjoner og registrering av forsøpling og innsamlet avfall. Senter for oljevern og marint miljø og Hold Norge rent har samarbeidet om utviklingen, med støtte fra Handelens miljøfond og Miljødirektoratet.

Du kan se brosjyren fra Hold norge rent her