INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

STATUS FIBERUTBYGGING OSEN KOMMUNE

Klikk for stort bilde Thomas Jensen Det er stor interesse rundt den planlagte fiberutbyggingen i Osen, og vi vil derfor komme med en oppdatering her.

Status "tilskudds-utbygging", NKOM FB 2018, Nordmeland til Øvre Åsegg

• Telenor har kontrakt med Trøndelag Fylkeskommune om levering innen 29.08.2022, men de ligger foreløpig i rute til å bli ferdig innen utgangen av inneværende år, 2021.
  • Det er p.t 134 HP i prosjektet. I Telenor sin tentative fremdriftsplan planlegges det ferdig gravd og teknisk løsning på plass innen utgangen av oktober 2021, deretter vil adressene bli kjørt over til tjenesteleveranse, slik at alle som har bestilt blir kontaktet for å gjøre avtale om tidspunkt for installering.

Status kommersiell utbygging for Osen sentrum og Strand

• Når det gjelder de kommersielle planene for utbygging Osen sentrum og Sundet til Sandviksberget, så har Telenor oppnådd tilstrekkelig salg, og prosjektering fra entreprenør kom inn til de i går, 1.juni 2021. Med forbehold om at det ikke går utover de økonomiske rammene som er satt, vil de bli satt i bestilling så snart planavdelingen har gått gjennom innkommet prosjektering.
  • De berørte adresser som har mottatt brev om nedkobling kobberlinje 15.juni 2021, og som har bestilt fibertilknytning, vil om kort tid motta nye brev hvor Telenor opplyser om at det var feil, og at nedkobling utsettes.

NB! Telenor har sendt ut følgende informasjon vedrørende stenging av bredbåndstjenester gjennom kobbernettet. Denne informasjonen angår innbyggere som berøres av den kommersielle utbyggingen for Osen og Strand.

Klikk for stort bilde

Osen kommune har også videreført søknad om tilskudd til fiberutbygging til Trøndelag fylkeskommune for områdene Høvika/Vingsand og Seter, hvor en avgjørelse på innvilget tilskudd til utbygging forventes ca uke 44 i 2021.