INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Pressemelding fra UtkantTeateret: Omorganisering av Storversdagen 2021

Klikk for stort bildePå grunn av den ekstraordinære smittevernssituasjonen, må vi ta strenge forhåndsregler under produksjonen av Storversdagen 2021. Vi brenner for å få vist vårt flotte ensemble og Storversdagens dramatiske historie. Dette betyr at vi omorganiserer forestillingen til å bli en times lang teaterkonsert med fabelaktige aktører på scenen. Her har vi fått med oss både profesjonelle skuespillere og flotte, lokale amatører! Vi gleder oss til å vise publikum i Osen en sterk historie i denne formen i år. Den fullstendige forestillingen kan du se i 2022.

Om Storversdagen:

Produsent:

UtkantTeatret

Billettlenke: https://kultar.no/billetter/storversdagen/

Den 21. januar 1859 kommer et plutselig uvær fra sørvest og feier med seg 22 fiskere ned i havdypet. Denne hendelsen ryster det lille samfunnet i Osen, i hele bygda er det nå enker og foreldreløse barn etter uværet. Verst er det på Hepsøya, der alle mennene er borte.
Enkene gjør sitt for å overleve. Noen gifter seg, noen tar tjeneste, noen må sette bort ungene sine til fremmede.
Anna Hepsøya nekter å gjøre det som forventes av henne. Sammen med kjøpmann Møller finner hun nye veier. Og hun må betale dyrt for det; bygdedyrets dom er ikke nådig. Annas kamp i en tid med kjønnsroller og klasseskille får konsekvenser for alle rundt henne, ikke minst sønnen Litj-Anders og datteren Flora. Storversdagen tok ikke slutt selv om vinden løyet.

Manus og musikk: Siv Trine Haldaas
Regi og dramaturgi: Elisabeth Matheson
Kapellmester: Per Olaf Green
Scenografi: Erlend Haga

I rollene:
Anna Hepsøya: Siri Schnell Juvik
Kal, dreng: Haakon Mustafa Akdokur Smestad
Kjøpmann Møller: Tore B. Granås
Flora Hepsøya, datter, som voksen: Siv Trine Haldaas
Lokale skuespillere og kor

Samarbeidspartnere:

Osen kommune, Osen bygdetun, Turnèteatret i Trøndelag, Fylkesmusikerne i Trøndelag, Kultar, Trønderavisa og flere er på vei!

Lenke til facebookside: https://www.facebook.com/Storversdagen