INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

"Hepatitt C-bussen" kommer til Namsos 20. september

Klikk for stort bildeVi beklager å må måtte melde om at Hepatitt C bussens turne for Levanger, Steinkjer og Namsos er avlyst grunnet sykdom.

Sted: Bussen parkerer på Tordenskjolds gate 1E (Vikatunet)
Tid: 09:00 – 15:00

Hepatitt C-bussens rolle er å bistå med å teste brukere og klargjøre hvem som trenger behandling.
Den videre oppfølginga av brukere er et kommunalt ansvar.

Det gjelder både
• kontakt med sykehus
• umiddelbar igangsetting av behandling (resept i regi av spesialisthelsetjenesten)
• avtale med pasient hva slags bistand hen trenger for å gjennomføre behandling (= tre måneders daglig inntak av en tablett).

Bakgrunn:
Regjeringen har besluttet å arbeide for å utrydde hepatitt C som folkehelseproblem; dette er i tråd med målet til Verdens helseorganisasjon.

Målgruppe for hepatitt-strategien er i stor grad personer som tar eller har tatt rusmiddel med sprøyte, da de utgjør 80 % av de som er kronisk smittet av hepatitt C i Norge.

Arbeidet er en del av kommunens løpende smittevernsarbeid som er lovpålagt og som er forankret hos kommuneoverlegen.

Hepatitt C-bussen drives av brukerorganisasjonen proLAR Nett og finansieres med tilskuddsmidler fra Helsedirektoratet.

proLAR Nett har laget en liten film om hepatitt C-bussen og sykdommen som dere finner her: https://www.youtube.com/watch?v=k0ZCb9GHG64

BUSSEN TILBYR:
▪ GRATIS PRØVETAKING (stikk i fingertuppen)
▪ SVAR PÅ TIMEN
▪ ENKEL SERVERING MENS MAN VENTER
▪ RASK OPPSTART AV GRATIS BEHANDLING VED POSITIV TEST
▪ DE ALLER FLESTE BLIR VIRUSFRI
▪ ULTRALYD AV LEVER VED BEHOV
▪ KOM GJERNE INNOM FOR INFORMASJON
▪ TILBYR OGSÅ HURTIGTEST FOR HIV

Hvis du vil vite mer, kan du kontakte: Kristin Furulund v/FACT Namsos. Tlf: 90508423.
Epost: unn-kristin-ness.furulund@namsos.kommune.no