INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Fiberutbygging i Osen snart ferdig – oppdatering fra Osen kommune

Klikk for stort bildeTelenor er godt i gang med oppgradering av bredbåndsnettet i Osen. 135 husholdninger og bedrifter får tilbud om fiber-bredbånd med kapasitet på inntil 1000 Mbit/s. Prosjektet skjer i samarbeid med Osen kommune.

Innen utgangen av november vil mesteparten av utbyggingen, som er en del av en større satsing på fiber i Osen, stå ferdig.

Telenor har en ambisjon om å levere fiber til alle som har bestilt fra Nordmeland til Øvre Åsegg innen utgangen av desember 2021.

Dette er et tilskuddsprosjekt hvor kommunen er inne som oppdragsgiver. Med denne utbyggingen klarer Telenor å dekke mange adresser i Osen som i dag er uten et fullgodt bredbåndstilbud. Det gjenstår skjøting av fiber som er planlagt fra neste uke, samt blåsing og skjøting av kundekabler.

I tillegg til dette tilskuddsprosjektet forventer Telenor ferdigstillelse av to kommersielle prosjekt i løpet av februar 2022. Dette gjelder henholdsvis Osen sentrum og Sundet til Sandviksberget, med omtrent 205 husstander.

Egeninnsats på tomt

Når det gjelder nedgraving av rør fra tomtegrense og inn til bolig, så vil beboere bli informert av entreprenør hvor disse kommer inn på eiendom. Vi anmoder om å ikke starte med egen graving før dere har fått informasjon fra entreprenør om hvor kablene kommer inn på din tomt. Hvis noen ikke ønsker å grave selv, må man ta dette direkte med entreprenør.»

Tidspunkter/tekst er i samråd med Telenor.

Jo Terje Stein

Sektorleder