Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Elgbørsen 2022

Her finner du resultatene av årets jakt.Meld gjerne inn medlemmer på jaktlaget, og etter hvert, hva som skytes, hvor og av hvem. Vi kan også motta bilder, men da må fotografen sørge for at de personene som er avbildet godkjenner en eventuell publisering på våre hjemmesider. 

(Teksten som legges inn er kopi av jaktlagenes innrapportering.)

Innrapportering kan skje på e-post til sissel.mikalsen@osen.kommune.no eller på tlf: 918 79 121.

Kommunekvoten på hjort er 30 stk. Denne er ikke fordelt på jaktfelt, men skytes der den er.


BJØRNØR NORD
Jaktleder Fredrik Blengsli (for tiden utaskjærs), Knut Arne Engan, Mildrid Einmo, Gunnar Einmo, Audun Melhus, Tor Bratsve, Vegard Bratsve, Tina Ulvin, Brynjar Melhus, Marius Landsem Melhus, Sigurd Landsem Melhus, Niklas Landsem Melhus og Svein Anders Melhus. 

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

1   2 2 1

7

     

01.10. - Marius Landsem Melhus skjøt en fjorokse oppi Melhusseterlia i stålos for Aira. Niklas Landsem Melhus skjøt en 4-spirs fjorokse oppi Kartdalen på grensa mot Flatanger og Namdalseid.
03.10. - Svein Anders Melhus skjøt en 8-spirs okse inni Sjøbukta, Olvatnet. Gunnar Einmo og Audun Melhus skjøt en kalv oppi lia ovom Sandvasselva.
06.10. - Fjorku skutt ved Sandvasselva av Gunnar Einmo.
06.11. - 6-spirs okse skutt ved Langvasselva. Skytter var Niklas.


BJØRNØR SØR

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

         

4

     HØVIK/HOPEN

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

        1

1

   

2

05.10. - Årets jakt ble utøvd i flott jaktvær første dag. Oksekalv på 70 kg ble felt.
Har tilsammen felt 5 stk elg denne driftsplanperioden. Må være fornøyd med det.
Jeger har vært Atle Karlsen med Mia og årets tilskudd Nova. Har hatt litt dra- og bærehjelp innimellom.
 

KVERNLAND JAKTLAG
Består i år av Per Jarle Kvernland og Johan Kvernland.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

1     2 1

9

   

5

02.10. - 4-spirs okse felt ved Sinsenkrysset i Hestmomarka. Skytter var Per Jarle.
06.10. - Kalv skutt i stålos for Blaser på Høgmyråsen. Skytter var Johan.
12.11. - 6-spirs okse skutt ved Grankammen. Skytter var Ingeborg Hopstad.
13.11. - Fjorku skutt på Høgmyråsen. Skytter var Johan.
Dermed er Kvernland jaktlag ferdig med elgjakta for i år.
 

MELHUS JAKTLAG

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

         

2

   

3

 

NORDMELAND JAKTLAG
Leder Harald Stein, NK Jakob Nordmeland, Idar Sørgjær, Daniel Nordmeland, Anna Bjørgan og Kjell Melhus.
Hunder: Mira, Torstein, Ingrid, Unni, Mathea og Elise.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

        1

6

   

5

05.10. - Kalv skutt på Velta. Skytter var Daniel.


OSEN/SUNDET/STRAND JAKTLAG
Består i år av Brynjar Strand, Øyvind Sætre, Marina Strand, Per Jakob Strand, Thea Mogren, Bjørnar Mogren, Mikkel Edvard Nordmeland, Jørn Nordmeland, Henrik Vingsand Hepsø, Rune Hepsø og Elin Dybsland.
I tillegg har vi fått litt hjelp av Sigrid Elden, Lars Henrik Brynildsen Baardseth, Ottar Ingebrikt Nordmeland og Atle Karlsen.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

  1   1  

6 i Osen

   

7 i Osen
6 i Sundet/Strand

01.10. - Første jaktdag observerte vi godt over 20 forskjellige elger, men ingen ble felt.
02.10. - Rune Hepsø felte en 6-takkers elgokse.
15.12. - Årets siste elg felt i Osen. Ei ku på 147 kg ble skutt litt oppi Reveggheia av grunneierlaget.


SETER OG ANGEN JAKTLAG

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

         

1

     

 

STEIN JAKTLAG
Stein jaktlag består av følgende jegere: jaktleder Håvard Strand, NK Ståle Øverdal, regnskap Sigve Storvoll, Sivert Storvoll, Johan Øverdal, Håkon Hatlegjerde, Arvid Næss, Magnar Stein, Kjell Olav Stein, Størker Nilsen, Fredrik Buhaug, Julian Stein, Trond Storvoll, Magnus Vada Hatlegjerde, Kristoffer Storvoll, Christian Huntgeburth og Jo Terje Stein.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

  2 1 2 4

9

   

7

02.10. - Da vart det endelig åpning av elgkonton! I dag fekk vi gleden av at Sivert Storvoll felte sin første elg; en kalv. Det skjedde på Leet ved Onshaugfjellet. Gratulere så my, Sivert! Senere i drevet fikk Johan Øverdal klaff inni Granbarkholet; dagens andre kalv datt. Vi er godt fornøyd med dagen!
03.10. - I dag ble det også en kalv på oss. Magnar Stein skaut ein fra det øverste tårnet inni Hobeinan. Da juniorlaget vårt slo så godt i går, følte Magnar at også senior-seniorlaget måtte levere!
06.10. - Nok en kalv skutt. I dag var det Jo Terje som fikk æren i det øvre tårn i Hobeinan.
08.10. - Ruskått ver me innslag av haggel i dag. Det var ingen hindring førr Størker Nilsen da ei lita ku kom på post på Torvenget. Ho datt, å vekta vist 115 kg.
14.10. - Nok ei lita ku felt på Hatten inni Smørdaln i dag. Og NOK en gang var det gullhår; Johan Øverdal, som var skytter! Flott dag i fint vær.
15.10. - For en dag! Kjell "Rambo" Stein hadde virkelig dagen, Fra øvre tårn i Hobeinan kom en 4-spirs okse. Der ble det stopp! Like etterpå kom nok en okse; en 7-spiring! Pang! Dermed ble det en flott dubble på mr. Rambo!
16.10. - Fjorokse observert på morgenen i Møllestrand på tur opp i Litjengheia. Planen var klar, den kunne vi ta. Etter tur opp og ned Litjengheia, ble fjoroksen skutt av Jo Terje Stein på Einmoen ved Litjenget. Dermed er jakta for i år over, og Stein jaktlag takker for oss!


SVE OG STORENGET JAKTLAG
Jaktlaget består av Jakob Sørgjerd, Pål Sørgjerd, Svein Endre Møkkelgård, Jan Strand-Albertsen, Arne Svee, Sondre Olav Svee og Olav Svee.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

1     1  

3

1  

4

02.10. - Etter stang ut lørdag ved Lauvhaugan, ble en fin 10-spirs okse på 234 kg felt i Hjortstin av Magnus Åsegg. Retter en stor takk til Åsegg jaktlag for fremragende hjelp og samarbeid. Å en ekstra takk til Trond for utrolig bra hundarbeid og Magnus for felling i øverste klasse.
08.10. - Hjortkalv på 22 kg felt av Jakob ved Meenget. Fjorku på 102 kg felt av Olav i Jøssundlia.


SØRMELAND JAKTLAG
Følgende har i år deltatt på Sørmeland jaktlag på årets jakt: Kenneth Sørmeland, jaktsjef, Konrad Sørmeland, Vidar Sørmeland, Halle K. Sørmeland, Roy Endre Sørmeland, Kjartan Sørmeland, Jens Sørmeland, Jorleif Baron Harsvik, NK jaktleder, Arve Brattgjerd, Sveinung Brattgjerd, Svein Ole Brattgjerd, Per Eivind Strudshavn, Florian Blengsli, Tommy Albertsen, John Einar Høvik og Bengst Svensken Skilberg, sjefsjager. I tillegg har vi hatt bistand fra flere unge og mindre unge jagere hittil i årets jakt. 

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

2 1 1 1 1

6

   

8

01.10. - Fjorku skutt på Sørmelandsmyran/Lågheia ca kl 14:45. Skytter var Per Eivind Strudshavn.
02.10. - 6-spirs okse skutt i Seterlia. Skytter var Arve Brattgjerd, Halle K. Sørmeland og Tommy Albertsen. I tillegg ble det skutt en 3-spirs fjorokse av Halle K. Sørmeland på samme plass.
04.10. - Ku skutt i Åndvika. Skytter var Svein Ole Brattgjerd.
07.10. - Oksekalv skutt av Vidar Sørmeland på Brekkfjellholet.
Pr søndag 09.10. har vi skutt 5 av 6 tildelte dyr, og alle er partert og blitt til både steik, biff, grytekjøtt, karbonade, kjøttkaker og pølse. Nå tar jaktlaget en velfortjent pause frem til neste helg.
15.10. - Fjorku skutt i Brattgjerdseteren av Svein Ole Brattgjerd.
Da var årets elgjakt ferdig.


ØVRE ÅSEGG JAKTLAG
Jaktleder Ola Morten Sørmeland, NK Anders Skorstad Stein, Roar Leirset, Morten Osen, Svein Olav Sørmeland, Mathias Kolstad Leirset, Joakin Kolstad Leirset, Simon Kolstad Leirset, Torgeir Haugen, Emil Skorstad Stein, Inge Engan, Jarle Stein. Jagere: Sondre Stein-Humstad, Jørn Hustad og Malin Kristensen.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

  1 1 2 2

12

2  

3

01.10. - Årets første dyr ble en hjort. Ei kolle ble skutt av Torgeir Haugen ved Stein på Hermannsslætta.
08.10. - Jaktlaget var klar på ny. I ruskevær med regn, haggel og vind ble både poster og jagere satt ut. Det tok ikke lang tid før jagerne meldte om flere observerte dyr. Så smeller det fra Roar. Han har gått seg rett på storoksen; 17 spir! den ble skutt på kanten av Djupdalen ved Hermannslætta. Drevet fortsetter og det smeller igjen. Nå på toppen av Stimavahaugen ved navnfurua. Ei skadet og halt ku blir felt, og det er en ny elgskytter. Joakim Kolstad Leirset har felt sin første elg på kjempevis. Det ble sett bra med elg på morgenen og i drevet.
10.10. - I fint høstvær prøver vi på nytt lykken i samme området som lørdagen. Ser med en gang at hundene har ferten av elg. Det går ikke lang tid før det kommer en brukbar okse og ei ku på den ene jageren, men oksen klarer med nød og neppe å unnslippe. Så smeller det fra toppen av Stimavahaugen igjen. En 6-spirs okse ble skutt. Nå er det Mathias Kolstad Leirset som har full klaff. Og lengre ned, rett ovafor Stimavamyra i feltet, får Svein Olav Sørmeland dyr på post. Ny smell, og nå er det en kalv som er skutt. Bra uttelling og mye dyr å se.
11.10. - Observerte bra med dyr fra morgenen, så poster og jagere ble fordelt. Ikke langt ut i drevet blir det meldt om 7 dyr som passerer en av de øverste postene. Ikke mulighet til å skyte. Så smeller det fra en av de nederste postene i drevet. Meldingen er: kalv skutt. Drevet fortsetter i varierende vær. Så smeller det på nytt fra samme post. En liten fjorokse er skutt og med det er elgjakta over for Øvre Åsegg i år. Den heldige skytteren av begge dyrene er Jarle Stein, fra en ny post mot Fjøsvassveien. Det ble jaktet i nordlia, fra Dragdalen mot Fjøsvassveien. Utrolig mye elg blir observert i dette drevet, som egentlig er fasit etter jakta; veldig bra med elg.

De resterende 6 elgene er utleid, og vil bli jaktet på av ett annet lag.

12.10. - Ute på nytt, men denne gangen for en liten hjortejakt. Kort tid ut i drevet kommer det en enslig fjorårs kolle fram på den ytterste posten bak Storåsen. Den heldige jegeren som er på plass er Anders Skorstad Stein, som kan konstatere at han har felt sin første hjort. En vellykket dag.ÅSEGG JAKTLAG
Jaktleder Kay Arne Hagen, NK Knut Andre Høvik, John Richard Gjetvik, Trond Åsegg, John Are Hagen, Bror Ove Hestmo, Rune Strand, Stig Joar Stein, Marius Osen, Christer Engan Hopen, Kristian Hagen, Magnus Åsegg, Snorre Strand, John Fredrik Hagen, Nysigneringa Arne-Johan Nikolaisen og ikke minst superjager Roald "Ræsern" Risvik.

Fjorku

Ku

Fjorokse

Okse

Kalv

Tildelt elg

Hjort

Rådyr

Tildelt rådyr

  1   1 7

10

1  

5

11.09. - Hjortekalv felt i Dubbelmarka av Rune.
02.10. - Rune felte en kalv på Løsmundhaugen.
03.10. - Kalv felt på Kjøln av John Richard og Knut Andre. Flott hundarbeid av Chira. Da løsna det endelig for John Richard!
04.10. - Liten kalv (27 kg) felt av Kay Arne fra tårnet på Finnvoilln.
05.10. - Christer felte en liten kalv (23 kg) på Rokkelneshaugen.
07.10 - Kristian felte en kalv fra tårnet ved Sveillfossen.
De små kalvene som ble felt 4. og. 5. velger jaktlaget å ta på kvoten, da de har sett lite elg frem til nå.
08.10. - Trond felte en morløs kalv ved Hornvassveien. Moren ble funnet død for noen dager siden på Finnvoilln.
09.10. - Trond felte en kalv med skadet framfot på Finnvoilln. Det viste seg at det var brudd i foten. John Are fikk skutt ei ku og Magnus en 6-spirs okse på Finnvoilldalshøgda.
Da er elgjakta på Åsegg ferdig for i år. Vi har sett lite elg på jaktfeltet i hele sommer og under høstens jakt. Jaktlaget har i samråd med grunneierne valgt å avslutte jakta før tildelt kvote er fylt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sørmeland jaktlag - 02.10.2022


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 


Bjørnør nord - 03.10.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høvik Hopen - 05.10.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvre Åsegg jaktlag 08.10.2022
17-spirs okse skutt av Roar Leirset, og hunden Leo som passer på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvre Åsegg jaktlag 08.10.2022 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stein jaktlag:

Her er et bilde av Damhuken; vår møteplass, fra morgenen 1. jaktdag. Vi har sterke mistanker om hvilke nabolag som har vært på ferde her .....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stein jaktlag siste jaktdag; 16. oktober.