Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Opphold på hytte og fritidsbolig etter 20. april

Klikk for stort bilde

Oppheving av forskriften av 15. mars 2020 om forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av covid-19

Osen kommune har ingen forbud mot å reise inn eller ut av kommunen. Men myndighetene ber befolkningen om å unngå alle fritidsreiser som ikke er nødvendig. Kommunen forholder seg til dette.

 

Fram til 20. april var det i tillegg forbud mot overnatting på fritidseiendom utenfor hjemkommunen. Regjeringen påpeker at man ikke ønsker unødvendige fritidsreiser, heller ikke etter 20. april. Myndighetene har ikke spesifisert konkret hva som er "unødvendig fritidsreise", men helseministeren har uttalt at "bare det å ta en reise fordi du har fri og vil reise et nytt sted, er en unødvendig reise". Og at å besøke et annet bo- og arbeidsmarked er en unødvendig reise. Hver enkelt må derfor vurdere hva som er nødvendig reise, og ta gode avgjørelser basert på dette.

Osen kommune forholder seg alltid til de retningslinjene som er gitt fra myndighetene. Også i denne saken. Regjeringen påpeker at «unødvendige fritidsreiser» skal unngås. Nå er det i utgangspunktet liten smittefare i at hver enkelt fritidsbeboer kommer hit. Vi tviler heller ikke på at de aller fleste tar hensyn til smitterisikoen. Det tryggeste for kommunen er å være på den «sikreste siden». Med en del ekstra personer i bygda, hvis en enkelt person likevel er smittet, og går på butikken blant folk, så har vi en utfordring. Selv om de fleste andre «tar alle hensyn». Testing i flere land viser at et økende antall personer også får påvist smitte, uten symptomer på forhånd. Kommunen følger myndighetenes råd, med vurderingene som er gitt. Det er ikke minst viktig nå, i en periode hvor man åpner barnehager, skoler med mer. Så får man ta en ny vurdering, når man først ser konsekvensene av disse åpningene, og hva myndighetene oppdaterer av sine råd.

Dette er en vanskelig situasjon, også for kommunen. Vi setter stor pris på fritidsbeboerne våre, og ønsker å ha et godt forhold til dere. Vi forstår godt at mange ønsker å reise på hytta. Men vi følger naturligvis myndighetenes råd, med deres vurderinger, også i denne saken. Hver enkelt må derfor vurdere om turen til hytta er nødvendig eller ikke.

 

 

Les mer om Regjeringens innføring av hytteforbud