Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

Hvilke lokale- og nasjonale regler og anbefalinger gjelder akkurat nå?

Gå til temaside om koronaviruset

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Nyheter/oppdateringer vedr. koronasituasjonen - Osen kommune

Adgangskontrollen med låst ytterdør vil fortsatt bli opprettholdt ved sykeheimen, og dette berører også de som bor i 2.etg.

Fra 20. januar 2021 er det igjen mulig å komme på besøk, men det er noen forbehold.

Besøkende som har vært i røde områder anbefales ikke å dra på besøk. Dersom besøk er helt påkrevet skal det benyttes munnbind og 2 meters avstand.

Trøndelag er SMS-pilot for Folkehelseinstituttet (FHI). 360.000 trøndere over 16 år har fått en tekstmelding med oppfordring om å laste ned appen «Smittestopp».

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

I Osen kommune gjelder følgende tiltak -og anbefalinger i tillegg til nasjonale retningslinjer. 

Osen kommune fikk onsdag kveld, 30.12.20, informasjon om at to personer med bostedsadresse i kommunen har testet positivt for Covid-19.

Begge tilfellene er nå isolert og det er ingen nærkontakter i Osen. Ingen av tilfellene har vært i kontakt med andre innbyggere i Osen før de gikk i isolasjon.

Det er bekreftet at smittekilden er fra utlandet, og har ingen sammenheng med de tidligere påvist smittede.

Osen kommune har i kveld 30.12.2020 fått informasjon om at to personer har testet positivt for koronaviruset Covid-19.

 

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Aldri før har vi jobbet mer effektivt med å utvikle og godkjenne vaksiner. Men hvordan er dette mulig? Svaret får du i denne filmen.