Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Nyheter/oppdateringer vedr. koronasituasjonen - Osen kommune

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har ansvar for å oversette og tolke regjeringens nasjonale pressemeldinger og pressekonferanser under pandemien.

 

 

Det dukker stadig opp større og mindre smitteutbrudd med korona i Trøndelag. De fleste smittetilfellene er nå forårsaket av mutert virus. Disse smitter svært lett. Aldri før i pandemien har det vært viktigere å be folk være forsiktige når de reiser.

Vi ber derfor alle unngå unødvendige reiser til områder med høyt smittetrykk, og utvise stor forsiktighet ved nødvendige reiser.

De nye nasjonale tiltakene gjelder hele landet og trer i kraft fra midnatt – natt til torsdag 25. mars.

Kommuneoverlegene i Trøndelag har kommet med et samlet råd omkring risiko for smittespredning i påsken 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er snart påskeferie, og i den forbindelse kommer regjeringen med anbefalinger for hvordan ferien kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

 

I lys av at det forventes et økt antall reisende i forbindelse med påskeferien, samt erfaringene med ordningen så langt, er det gjort endringer i ordningen med karantenehotell i covid-19-forskriften § 5 som trer i kraft 19. mars 2021.

Det er ikke registrert påvist smitte i Osen siden nyttår!

Alle innbyggere fortjener en stor takk for dugnadsinnsatsen, og vi oppfordrer alle til å fortsatt holde ut og følge sentrale og lokale retningslinjer.

Det er snart vinterferie, og i den forbindelse har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Osen kommune anmoder alle innbyggere om å unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter.

Hjemreiser for studenter er å betrakte som en nødvendig reise.

Nasjonale myndigheter anbefaler ikke testing med mindre man har klinisk mistanke.

 

 

 

 

Smittevernråd for reiser