Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Nyheter/oppdateringer vedr. koronasituasjonen - Osen kommune

I samarbeid med Namsos kommune har nå Osen tilbud om koronatelefon og mulighet for å bestille koronatest på helg. 

Helsenorge.no har utviklet et elektronisk kontrollskjema som kan være til hjelp for å vurdere om du bør testes. Her får du råd om hva du skal gjøre ved symptomer eller mistanke om covid-19. Ta gjerne sjekken med jevne mellomrom siden rådene oppdateres basert på smittesituasjonen, og fordi din situasjon også kan ha endret seg.

Fra onsdag 12. august 2020 vil det innføres nye testkriterier for covid-19. Testkriteriene endres for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

Sentralbordet på kommunehuset blir litt bemannet f.o.m. mandag 8. juni.

De siste ukene har omstillingsområdene i Lierne, Indre Fosen og Roan, sammen med Osen, Røyrvik, Grong og Namsskogan kommuner, gjennomført en systematisk kartlegging av utfordringer og behov som en følge av koronapandemien. Det vil legge grunnlag for bistand som rulles ut til næringslivet de kommende månedene.  

14. april kan frivillige lag og organisasjoner og arrangører i kultursektoren søke om kompensasjon for korona-avlyste, utsatte eller stengte arrangementer. Fordi det er kort søknadsfrist, er det lagt til rette for at søkerne kan bruke tiden fram mot 14. april på å forberede seg.

    

Selv om vi nå i disse korona-tider har begrenset adgangen til besøk på sykehjemmet og omsorgsboligene i 2. etg, har du likevel mulighet for en lyd/bilde-samtale med dine nærmeste.

  Les rektor ved Strand barne -og ungdomsskoles brev til elever og foresatte her. Publisert 3. april 2020

 3. april 2020

Som ordfører ønsker jeg nok en gang å få takke alle ansatte, skolebarn, næringsliv, fritidsbeboere, besøkende og øvrige innbyggere for at dere tar de nasjonale rådene på alvor, gjør nødvendige smittereduserende tiltak og for deres daglige innsats for å begrense en potensiell smitte her i Osen. Her er alle tiltak - offentlig eller privat, like viktig i den store sammenhengen - takk til alle!

Oppheving av forskriften av 15. mars 2020 om forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av covid-19