Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

TV-aksjonen 2022


Har du lyst til å ta del i årets aksjon ved å være bøssebærer, ber vi deg snarest og helst innen 29. september ta kontakt med kommunekomiteen v/Sissel Mikalsen tlf. 918 79121 eller gå inn på blimed.no for å registrere deg.
 

Ønsker du å være bøssebærer?

- SAMMEN REDDER VI LIV

Årets aksjon går til Leger uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Aksjonen går av stabelen søndag 23. oktober.

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Manglende folkehelse får store konsekvenser for både samfunn og enkeltmennesker. Barn får ikke vokse opp, familier mister sine kjære, unge får ikke utdanning og folk faller utenfor arbeidslivet. Uten tilgang til legehjelp, vaksiner eller medisiner mister millioner av mennesker livet hvert år, Ofte er dette mennesker i sårbare livssituasjoner.

Årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle mennesker som rammes av kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Det skal gis vaksiner, livreddende medisiner og gratis legebehandling.

Organisasjonen Leger uten Grenser har i årets aksjon slått seg sammen med søsterorganisasjonen DNDi. De forsker på og utvikler medisiner mot glemte, dødelige sykdommer som rammer fattige og nedprioriterte pasientgrupper. Deler av årets aksjonsmidler skal brukes til forskning.

Torsdag 20. oktober blir det aksjonskveld ved Strand barne- og ungdomsskole.
Her blir det både aktiviteter og matsalg til inntekt for årets aksjon. Arrangementet er åpent for alle og arrangørkomiteen håper så mange som mulig tar turen til skolen denne kvelden.

Næringsdrivende, organisasjoner, kikre/trossamfunn, skoler og barnehager kan gå inn på giverstafett.no og gi sine bidrag.

Har du spørsmål omkring TV-aksjonen og gjennomføringen i Osen kommune, kan du ta kontakt med medlemmene i formannskapet (som utgjør årets kommunekomité) eller Sissel Mikalsen tlf. 90868213.

Film om TV-aksjon