Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

INFORMASJON OM KORONAVIRUSET

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL COVID-19 TEMASIDE

(For other languages, click on the flag icon on the right side of the screen.)

Hvilke lokale -og nasjonale tiltak og anbefalinger gjelder akkurat nå?

Klikk for stort bildeI Osen kommune gjelder følgende tiltak -og anbefalinger i tillegg til nasjonale retningslinjer. 

 

Her finner du oversikt over gjeldende lokale -og nasjonale regler og anbefalinger.

 

Lokale anbefalinger er gjeldende fram til eventuell ny beskjed om endring kommer. Det anbefales og følge med på kommunens hjemmesider for å se oppdatert info om hvilke lokale og nasjonale anbefalinger og regler som til enhver tid gjelder for Osen kommune -og nasjonalt.

(Sist oppdatert: 04.06.2021) 
25.03.2021: NAV og Fosen barneverntjeneste har pålagt åpningstid, og har vanlig kontorvirksomhet.
25.03.2021: All organisert voksenidrett er stengt. Samme gjelder for treningssenter.
25.03.2021: Vi ønsker å fortsatt kunne holde dørene åpne for publikum på kommunehuset, og oppfordrer derfor alle våre besøkende til å bruke munnbind ved besøk. Dette som et forebyggende tiltak.
25.03.2021: Det oppfordres spesielt til bruk av munnbind på steder der det er vanskelig å opprettholde to meters avstand.
25.03.2021: Bassenget ved Osen Flerbrukshall holdes avstengt utenom i barnehage- og skoletid.

11.03.2021: Kommuneoverlegens anbefalinger vedr. møtevirksomhet.

04.03.2021: Det åpnes for organisert aktivitet for barn og unge.

04.03.2021: Det åpnes for arrangement med publikum på inntil 100 personer dersom avstandskrav oppfylles (Helst to meter, minimum 1 meter). Unngå servering. Det anbefales å ikke ha deltakere fra andre kommuner. Andre sammenkomster og møter kan fortsatt ha maksimum 10 personer. Følg ellers nasjonale retningslinjer.

20.01.2021: Fra 20. januar er det igjen mulig å komme på besøk på sykehjemmet, men det er noen forbehold.

18.01.2021: Kommunehuset åpnes for publikum. Gjelder til eventuell ny beskjed om endring kommer.
18.01.2021: Osen folkebibliotek åpnes for publikum. Ordinære åpningstider.

 

 

Kommuneoverlege Anita Carlsons anbefalinger vedrørende møtevirksomhet (Gjeldende fra 11.03.2021 og fram til ny oppdatering kommer)

Det har den siste uken vært mye drøftinger om temaene møter og arrangement. I møte mellom Statsforvalteren og kommuneoverlegene i Trøndelag 10.03.21, så ble temaet tatt opp. Det ble i møtet konkludert med at retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI) skiller mellom aktive deltaker (f.eks. årsmøter/medlemsmøter) eller om de er publikum (konserter, konferanse o.l).

Kommuneoverlege for Namsos, Osen, Flatanger og Overhalla kommer jeg med følgende anbefaling:

Kommunestyremøter/politiske møter:
Disse møtene kan gjennomføres fysisk, da de regnes som møter som ledd i ordinært arbeid. Da er det ikke begrensninger på antall deltakere, men det er viktig at smittevernet ivaretas. Det skal være god avstand mellom deltakerne, unngå mingling og det er viktig at de generelle smittevernreglene ivaretas. Smittetrykket er nå lavt i vår region, og derfor kan møtene gjennomføres fysisk. Hvis vi får en endring i smittesituasjonen, så kan det bli endring på denne anbefalingen på kort varsel.

Møter som ledd i ordinært arbeid:
Det kan avholdes fysisk møter som ledd i ordinært arbeid hvis det er nødvendig for driften. Eksempler på dette er opplæring eller gjennomgang av temaer som krever fysisk tilstedeværelse. Det er ikke antall-begrensning på disse møtene, men smittevernet skal ivaretas. Vurdering om møtet er nødvendig avgjøres av arbeidsgiver.

Foreldremøter på barnehage/skole:
Disse møtene regnes som arrangement og deltakerne er aktive deltakere. På bakgrunn av dette, så er det ikke anbefalt med mer enn 10 deltagere på slike møter jf. anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Saken er drøftet med Statsforvalteren 10.03.21.

Som kommuneoverlege vil jeg anbefale at foreldremøter enten gjennomføres på teams eller at de utsettes til mai. Da kan det være mulig at vi har andre anbefalinger å komme med.

Arrangement innendørs:

 1. Arrangement hvor deltakerne er aktive deltakere som f.eks. årsmøter, medlemsmøter o.l så er anbefalingene maks 10 deltaker. Dette til tross for tilviste plasser.
 2. Arrangement hvor deltakerne er publikum og har tilviste plasser så er anbefalingen maks 100 deltagere, hvis arealet er stort nok til at gjennomføringen kan finne sted i tråd med smittevernreglene.

Lokale anbefalinger

 • Begrens sosial kontakt, men ikke unngå. Hold avstand, hold sammen, hold ut!
 • Bruk av munnbind i det offentlige rom (der det er vanskelig å holde minimum en meters avstand).
 • Vi oppfordrer til at én person per husstand gjør nødvendig innkjøp.
 • Arrangement med publikum: Inntil 100 personer dersom avstandskrav overholdes. Unngå servering. Det anbefales å ikke ha deltakere fra andre kommuner. Følg ellers nasjonale retningslinjer.
 • Andre sammenkomster og møter: maksimum 10 personer. Overhold avstandskrav.
 • Kommunehuset er åpent for publikum. Gjelder til eventuell ny beskjed om endring kommer.

 

Skole

 • Alle som reiser med skoleskyss oppfordres til å sitte sammen med elever fra samme kohort og/eller søsken. Vi oppfordrer foreldre som har anledning til å kjøre elevene til skolen til å gjøre det.

 

Helse

 • Sykehjemmet og omsorgsboligene: Adgangskontrollen med låst ytterdør vil fortsatt bli opprettholdt ved sykeheimen, og dette berører også de som bor i 2.etg. Fra 20. januar er det igjen mulig å komme på besøk, men det er noen forbehold. 

  Besøkende som har vært i røde områder anbefales ikke å dra på besøk. Dersom besøk er helt påkrevet, skal det benyttes munnbind og to meters avstand.
   
 • Les mer om forholdsregler og forbehold i forbindelse med besøk på omsorgsboliger og sykehjem her

 

Kultur

 •  Det åpnes for organisert aktivitet for barn og unge. (Oppdatert 04.03.2021)

 

Smitte og karantene

Ved påvisning av smitte skal personen som er smittet være isolert.
De som har vært i nærkontakt med personen når denne har kunnet spre smitte skal være i karantene.

Når nærkontakten bor sammen med flere må de i husstanden være særlig oppmerksomme på symptomer. I mange situasjoner anbefales begrensning tilnærmet karantene også for disse nærkontaktene til nærkontakter.

Det anbefales sterkt å unngå kontakt med mange, med risikogrupper og med helsepersonell.

For å stoppe smittespredning er det viktig at vi er særlig oppmerksomme på hvordan viruset smitter, og at vi begrenser så mye som mulig de situasjonene hvor smitte kan skje.

 

Pressekonferanser om koronasituasjonen

Departementene inviterer jevnlig til pressekonferanser om koronasituasjonen. Dag og klokkeslett for pressekonferansene vil vises på denne siden når tidspunktet er fastsatt.

 

Oversikt over gjeldende nasjonale tiltak

 


 

Nyheter fra Osen kommune

HVA SKJER I OSEN?